Házi feladatok

Kedves Hallgatók!

 

Itt találjátok a házi feladatok kiírását:

1. feladat: 1modellezes_feladat_2023_osz.pdf

2. feladat: 2modellezes_feladat_2023_osz.pdf

3. feladat: 3modellezes_feladat_2023_osz.pdf

4. feladat: 4modellezes_feladat_2023_osz.pdf

Azt, hogy hogyan tudjátok elküldeni az állományokat, kérem olvassátok el ennek a lapnak az alján!

Minden feladatnál

  • az adatok egy megadott adattartományból szabadon választhatóan, de egymással összhangban felvehetőek
  • az esetlegesen vagy akarattal hiányzó adatok (pl. terepszint) tetszőlegesen egy reális tartományban felvehetőek
  • van beaqandó PDF és ZIP-pel tömörített adatállomány 
  • a modell adatait tartalmazó könyvtár is leadantó ZIP formátumban tömörítve. Fájlnév: Neptunkód_NÉV_FELADATSZÁM_2023.ZIP (Pl. ZFHSSM_KovacsBalazs_4_2023.zip)

Az aláírás megadásának egyik feltétele a feladatok leadása, a jegy megszerzése érdekében az önálló modellezési feladat megoldása is szükséges. Erre lesz lehetőség a félév végéigm, de a vizsgaidőszakban is!

Leadási határidő: 2023. november 13. a feladatleírásban megadottak szerint.

Az állományok elküldése: Mivel néhányotoknak lehet problémája az elküldéssel, ezért itt adok erre öteteket. Nagy terjedelmű állományokról van szó, ezért felléphetnek gondok.

Gmail: A Gmail rendszere nem engedi végrehajtható állományok (*.exe, *.bat, stb.) küldését, sőt ha ezt módosítjuk, mondjuk *.ex_-re vagy *.ba_-ra  átnevezéssel, azt sem. Megoldás: a csomagolt állományba a bat kiterjesztésű fájlokat ne tömörítsük bele, vagy a tömörített állományokból azokat utólag töröljük. ilyen módon már küldhető az állomány.

Mammutmail: A mammutmaillel 400 MB méretig minden küldhető. Kéretik előbb összecsomagolni aztán egyben és nem darabonként küldeni. Ha nagyobb, akkor több darabban kell küldeni vagy ott a wetransfer! Honlap: www.mammtutmail.com

WeTransfer: A Wetransferrel azt hiszem 1.8GB méretig minden küldhető. kéretik előbb összecsomagolni aztán egyben és nem darabonként küldeni.  Honlap: www.wetransfer.com

Felhő tárhelyek: Akinek úgy tetszik, az tegye fel a  Dropbox-ába, a Drive-ra az állományt csomagolva és küldjön linket! Fontos: A linket bárki számára letölthető módon kell megosztani, nem elegendő, hogy csak a címzett e-mail címéről elérhető. A korlátozott elérhetőségű állományokkal - ha azokat nem lehet letölteni - tovább nem foglalkozom!

Viszont: Mindenkinek ha letöltöttem vagy megkaptam küldök rövid visszaigazolást, így biztosak lehetttek abban, hogy megkaptam, átvettem!