Engedélyeztetés

A munkatársaink teljeskörű vízjogi engedélyeztetési tanácsadással és ehhez kapcsolódó szolgáltatásokkal állnak rendelkezésre Magyarország egész területén. 

Vízjogi létesítési engedély szükséges a vízimunka elvégzéséhez, vízi létesítmények (kutak, monitoringkutak, tározók, tavak, vízmércék, szivárogtatók, szikkasztómezők, stb.)  telepítéséhez és átalakításához. A vízi létesítmények megszüntetése vízjogi megszüntetési engedély birtokában végezhető. Vízjogi létesítési engedéllyel rendelkező létesítmények használatbavételéhez és üzemeltetéshez vízjogi üzemeltetési engedély, vagy - ha a vízi létesítmény vízjogilag nem rendezett (pl. nem rendelkezik vízjogi létesítési engedéllyel) - vízjogi fennmaradási engedély kérelmezése szükséges.

A 72/1996. (V. 22.) Korm. rendeletben foglaltak megfelelően, a vízjogi engedélyeztetési eljárás bármely szakaszában szakszerű megoldást tudunk nyújtani magán vagy céges ügyfeleink részére. A szükséges tervezői és szakértői jogosultságokkal rendelkezünk.

Munkánk során elsődleges szempont a magas színvonalú, jogszabályoknak megfelelő engedélyeztetési dokumentációk elkészítése és a gyors, korrekt ügyintézés.